Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Η Summer Classics είναι Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία που ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2019, με βασικό αντικείμενο την εκμετάλλευση κινηματογραφικών ταινιών.

Πρωτεύων στόχος της είναι η διανομή κινηματογραφικού περιεχομένου στα Θερινά Σινεμά στην Ελλάδα και δευτερευόντως η διανομή περιεχομένου για τηλεοπτικά και ψηφιακά μέσα.

Η Summer Classics φιλοδοξεί να προωθεί κάθε καλοκαίρι στην ελληνική αγορά εμβληματικές επανεκδόσεις κλασικών ταινιών -ανεξάρτητων ή στουντιακών παραγωγών- με εμπορικό, ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό ενδιαφέρον.

Ειδικός σύμβουλος επί του προγραμματισμού και της διανομής είναι ο Κώστας Γούναρης, βαθύς γνώστης επί πολλές δεκαετίες της κινηματογραφικής αγοράς στην Ελλάδα. Ο κ. Γούναρης έχει εργαστεί σε διευθυντικές θέσεις κορυφαίων ελληνικών εταιρειών διανομής και ήταν βασικός μέτοχος της ανεξάρτητης εταιρείας διανομής "Νέα Κίνηση" κατά τις δεκαετίες του ‘80 και του ’90.

Έχει διατελέσει σύμβουλος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, ως υπεύθυνος του προγράμματος “Filmcenter” για τη δημιουργία δικτύου κινηματογραφικών αιθουσών, με στόχο την προώθηση του ευρωπαϊκού σινεμά (την περίοδο 2000 – 2002).

Παράλληλα, δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα στη λειτουργία κινηματογραφικών αιθουσών, μέσω της οικογενειακής του επιχείρησης.

Διευθύνουσα σύμβουλος και υπεύθυνη των διεθνών σχέσεων είναι η Πέπη Βαβάση, Χημικός Μηχανικός, με εμπειρία στις δημόσιες σχέσεις και πολυετή επιχειρηματική δραστηριότητα.

Το όραμα της Summer Classics είναι να αποτελέσει τα επόμενα χρόνια τον «εξειδικευμένο» φορέα στις επανεκδόσεις στα Θερινά Σινεμά και να δώσει την ευκαιρία στους νέους θεατές να γνωρίσουν τα κλασικά αριστουργήματα στη μεγάλη οθόνη.

Συνεργασίες:
collaborations