Θρίλερ Μυστηρίου

Μετά τα Μεσάνυχτα

Summer Classics: Επανέκδοση “Μετά τα Μεσάνυχτα”

(Don’t Look Now – 1973)

Προβολή από 25/6/20

Η Summer Classics ανακοινώνει την επανέκδοση της ταινίας Μετά τα Μεσάνυχτα (Don’t Look Now – 1973) με πλήρως αποκατεστημένες ψηφιακές κόπιες. Πρόκειται για το κλασικό ψυχολογικό θρίλερ, βρετανικής και ιταλικής συμπαραγωγής σε σκηνοθεσία Νίκολας Ρεγκ, βασισμένο στην ομότιτλη ιστορία της Δάφνης Ντε Μωριέ.

Η ταινία θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα του είδους της, με μεγάλες καινοτομίες στο μοντάζ και το αφηγηματικό ύφος και συμπεριλαμβάνεται στις 10 καλύτερες βρετανικές ταινίες του 20ου αιώνα. Το ιμπρεσιονιστικό και συμβολιστικό στυλ της ταινίας την κατατάσσει ανάμεσα στους σταθμούς του παγκόσμιου κινηματογράφου ενώ η κλασική πλέον σεξουαλική σκηνή που περιλαμβάνει, στην εποχή της θεωρήθηκε ιδιαίτερα τολμηρή με αποτέλεσμα σε πολλές χώρες να λογοκριθεί. Έχει κερδίσει βραβείο BAFTA και έχει διακριθεί σε δεκάδες διεθνή φεστιβάλ. (Rotten Tomatoes 94%).

Σύνοψη: Η μικρή κόρη του αρχιτέκτονα Μπάξτερ πνίγεται παίζοντας στην λίμνη κοντά στο σπίτι τους, χωρίς αυτός ή η γυναίκα του να μπορέσουν να την σώσουν. Πολύ αργότερα όταν ο Μπάξτερ βρίσκεται σε δουλειά στην Βενετία, η γυναίκα του γνωρίζεται με μία τυφλή Αγγλίδα μέντιουμ, που την ενημερώνει ότι το νεκρό της κοριτσάκι προειδοποίησε για έναν θανάσιμο κίνδυνο που διατρέχει ο Μπάξτερ στην Βενετία. Πράγματι ο Μπάξτερ έχει ένα σχεδόν θανατηφόρο ατύχημα στην εκκλησία, που αναστηλώνει…

Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ : Η Νύχτα του Κυνηγού
Έτος:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Γλώσσα:
Πρωταγωνιστούν:
Διανομή:
Προβολή:

Rotten Tomatoes