Δικαστικό

Οι Δώδεκα Ένορκοι

Summer Classics: Επανέκδοση “Οι Δώδεκα Ένορκοι”

(12 Angry Men – 1957)

Προβολή από 16/7/20

Η Summer Classics με χαρά ανακοινώνει την επανέκδοση του θρυλικού δικαστικού δράματος Οι Δώδεκα Ένορκοι (12 Angry Men – 1957) με πλήρως αποκατεστημένες ψηφιακές κόπιες. Πρόκειται για το καθηλωτικό και κλασικό πλέον courtroom drama που αποτελεί την πρώτη κινηματογραφική δουλειά του κορυφαίου Αμερικανού σκηνοθέτη Σίντνεϊ Λουμέτ, με πρωταγωνιστή τον Χένρι Φόντα.

Η ταινία ήταν υποψήφια για 3 βραβεία Όσκαρ: καλύτερης σκηνοθεσίας, καλύτερης ταινίας και καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου. Κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο καλύτερης ταινίας στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου και το 2007 συμπεριλήφθηκε στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου της Βιβλιοθήκης του Αμερικανικού Κογκρέσου, ως ταινία πολιτιστικά, ιστορικά και αισθητικά σημαντική για τον πολιτισμό των Ηνωμένων Πολιτειών ενώ κατατάσσεται στη δεύτερη θέση των καλύτερων κινηματογραφικών δικαστικών δραμάτων του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου (American Film Institute).

Η υπόθεση της ταινίας και οι σεναριακές ανατροπές, συνιστούν μελέτη περίπτωσης και
διδακτικό υλικό σε εκατοντάδες σχολές διοίκησης επιχειρήσεων και πανεπιστήμια όλου του
κόσμου που εστιάζουν το ερευνητικό τους ενδιαφέρον σε ζητήματα λήψης αποφάσεων.
(Metascore 96% – Rotten Tomatoes 100%).

Υπόθεση: Η ταινία εξελίσσεται στην αίθουσα ενός δικαστηρίου όπου ένα 18χρόνο αγόρι από την Ισπανία κατηγορείται για ανθρωποκτονία εκ προμελέτης, για τη δολοφονία του πατέρα του, με αποτέλεσμα να βρίσκεται αντιμέτωπο με την θανατική ποινή. Ο δικαστής, καλεί τους δώδεκα ενόρκους να αποσυρθούν για να βγάλουν την ετυμηγορία τους. Οι ενδείξεις είναι όλες εναντίον του κατηγορούμενου και οι ένορκοι φαίνεται να είναι πεισμένοι για την ενοχή του. Όλοι εκτός από έναν. Για να επιβληθεί όμως η θανατική ποινή θα πρέπει η απόφαση να ληφθεί ομόφωνα.

Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ : Οι Δώδεκα Ένορκοι
Έτος:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Γλώσσα:
Πρωταγωνιστούν:
Διανομή:
Προβολή:

Rotten Tomatoes